Ik ben Lisette de Ruijter –  Swinkels en ben afgestudeerd Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut aan Silverlinde. Na jarenlang hobbymatig bezig te zijn geweest met dieren heb ik nu mijn eigen praktijk. Ik haal veel voldoening uit het verzorgen, observeren en werken met alle dierensoorten en ben erop ingesteld altijd te zoeken naar een juiste oplossing voor elk probleem.  

Eigen praktijk en visie

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk Green Animalcare. Naast uitgebreide medische kennis heb ik tijdens mijn opleiding veel kennis opgedaan over het gedrag, de verzorging en het huisvesten van dieren. Ook heb ik uiteraard geleerd wat natuurgeneeskunde is en hoe dit toegepast kan worden op dieren. Ik heb geleerd kritisch te kijken naar alles wat in onze maatschappij omtrent dieren als vanzelfsprekend wordt gevonden. Niet omdat het goed of slecht zou zijn, maar vooral met het doel om zelf te kunnen beoordelen of je het eens ben met een bepaalde visie. Tijdens mijn opleiding heb ik nieuwe inzichten gekregen en geleerd om deze toe te passen op het totale individuele dier in relatie tot zijn omgeving. De natuurgeneeskunde heeft prachtige hulpmiddelen die binnen de verschillende therapieën op een dier toegepast kunnen worden.  

Hond_witteherder

Liefde voor honden


Mijn liefde voor honden heeft ervoor gezorgd dat ik mij inmiddels steeds meer ben gaan richten op het werken met honden. Ik vind het heerlijk om met ze te wandelen en haal veel voldoening uit het positief ontwikkelen van hun gedrag.  Al tijdens mijn studie heb ik mij vaak gericht op alle factoren die een rol kunnen spelen in het leven van een hond. Dit heeft geresulteerd in mijn afstudeerscriptie ‘pup in balans’. Ik ben hierin uitgebreid ingegaan op de vraag welke factoren ervoor kunnen zorgen dat een pup uitgroeit tot een gebalanceerde hond. Dit heeft natuurlijk in de eerste plaats te maken met de afkomst van de hond en de manier waarop hij gefokt is. Daarnaast spelen de opvattingen en keuzes die een eigenaar maakt een belangrijke rol in het leven van de hond. Op het moment dat er (gedrags) problemen ontstaan is het belangrijk om uit de zoeken hoe deze factoren hierbij een rol spelen.

Liefde voor dieren


Al vanaf jongs af aan heb ik graag dieren om mij heen. Konijnen, hamsters, ratten, reptielen, vogels en vissen. In 2005 besloot ik na een dringende oproep via marktplaats 2 chinchilla’s op te vangen en te herplaatsen. Al snel groeide het opvangen van dieren verder uit en besloot ik Knaagdieropvang Gryzon op te richten. Ik heb in deze periode veel chinchilla’s, gerbils en degoes een nieuw huis kunnen geven. Zelf had ik inmiddels ook een huis vol dieren. Een groot aquarium en terrarium met vissen en reptielen, een konijnenhok met 2 konijnen en een kamer vol met chinchilla’s, gerbils en degoes. In 2007 kwam eindelijk mijn droom uit en kreeg ik mijn maatje (hond) Viper, een kruising Mechelse herder/Boxer. Waar ik nog altijd veel plezier mee beleef.

21 07 10 Bruiloft Nick&Lisette 0137

Opleiding en stages

In eerste instantie heb ik een mbo-opleiding gevolgd voor Sociaal pedagogisch werker, omdat ik graag met mensen werk en iets voor hen wil betekenen. Maar toen ik eenmaal klaar was wilde ik toch mijn passie gaan verwezenlijken en ben ik op zoek gegaan naar een combinatie van het werken met mensen en dieren. Ik heb de 5-jarige hbo-opleiding Veterinaire natuurgeneeskunde gevolgd. Ik heb voor deze opleiding onder andere stage gelopen bij een dierfysiotherapeut, een kinderboerderij, een uitvaartcentrum voor huisdieren, een grote dierenwinkel, een hondenuitlaatservice en bij dierenambulance Zoetermeer. Na mijn stage ben ik nog een aantal jaren actief geweest als vrijwilliger bij deze dierenambulance.  Hier heb ik niet alleen hele fijne herinneringen aan overgehouden maar ook onze kat Devon die op een vrijdag avond als jong katje is gevonden en mee naar huis is gegaan.